VOD در واقع مخفف Video on Demand  است. به فارسی به معنای ویدئو هنگام درخواست می باشد.

  • سیستم های VOD یک فناوری IPTV هستند که توسط آن کاربران می توانند محتوای صوتی و تصویری شامل برنامه ها و فیلم ها را در زمان دلخواه خود از خانه و یا هر مکان دیگر به وسیله کامپیوتر، گوشی های موبایل یا تلویزیون های هوشمند تماشا کنند.
  • در واقع VOD یک سیستم انعطاف پذیر است و با استفاده از آن دیگر نیازی نیست که یک برنامه را در زمان پخش سراسری آن تماشا کرد. این سرویس برای مشتریان همچنین امکان جلو زدن، عقب زدن و یا مکث برنامه را درست مثل پخش کننده DVD فراهم می کند.

  • مشتریان می توانند برنامه های مورد علاقه خود را از میان طیف گسترده ای از VOD که معمولاً با اشتراک IPTV همراه است انتخاب کنند. با توجه به اینکه VOD ها در دسته های مختلفی طبقه بندی می شوند، بنابراین کاربران می توانند خیلی سریع و آسان برنامه های دلخواه خود را پیدا کنند.
  • این سرویس به شرکت ها امکان می دهد تا یک تجربه مشاهده با کیفیت بالا را برای مشتریان خود ایجاد نمایند . سرویس VOD اغلب در تلویزیون ها و همچنین رایانه های رومیزی و لپ تاپ، دستگاه های تلفن همراه و سایر فناوری های متصل به اینترنت ارائه می شود.

پلتفرم‌هایی وجود دارند که ویدئوهای VOD را میزبانی می‌کنند . سرویس‌های پخش فیلم، مانند رسانه خانگی ویرا ماهان و فیلیمو از مثال‌های رایج پلتفرم VOD در ایران هستند . اما این سرویس‌ها به‌طور اختصاصی فقط برای سرگرمی مخاطبان ایجاد شده‌اند .
به همین دلیل، پلتفرم‌های میزبانی VOD برای پخش ویدئوهای مستقل نیز به وجود آمدند تا این فرصت را در اختیار دیگر تولیدکنندگان محتوا و سازمان‌های مختلف قرار دهند.

میزان استفاده از رسانه تعاملی VOD

VOD Use statistics

محتوای ویدئو هنگام درخواست (VOD) کاربردهای بسیار زیادی، از جمله کسب درآمد بیشتر، بازاریابی خلاقانه‌تر و ارتباط بهتر با مخاطبان و مشتریان در دنیای حرفه‌ای کسب‌وکارها دارد.

تولید محتوای ویدئویی نیاز به تلاش و منابع سخت‌افزاری و نرم‌افزاری قابل توجهی دارد، اما بسیاری از متخصصان معتقدند که سرمایه‌گذاری روی آن، ارزش همه‌ی این زحمت‌ها را دارد.

در زیر به برخی از مزایا و آمار استفاده از سرویس VOD اشاره کرده‌ایم تا ارزش تولید محتوای ویدئویی را بیشتر متوجه شوید:

  • وب‌سایت‌هایی که حاوی محتوای ویدئویی هستند، مدت زمان بیشتری می‌توانند کاربران را در صفحه خود نگه دارند؛ این یعنی Bounce Rate کمتر و در نتیجه بهبود سئوی وب‌سایت!
  • محتوای ویدئویی در انتقال پیام کسب‌وکارها مؤثرتر از محتوای استاتیک عمل می‌کند.

  • نیمی از کاربران اینترنت، قبل از خرید حضوری (یا آنلاین)، ابتدا ویدئوهای محصول موردنظرشان را نگاه می‌کنند.

  • در حال حاضر 86٪ از مشاغل برای اهداف بازاریابی خود از ویدئو استفاده می‌کنند.

  • کاربران اینترنت در طول هفته به طور متوسط 18 ساعت ویدئوی آنلاین تماشا می‌کنند.

و صرفا همین دلایل نشان میدهد که ارائه محتوای ویدئویی چه میزان میتواند در ارتباط با مخاطب موثر باشد .

تفاوت بین VOD و پخش زنده (Live Streamiong) چیست؟

سرویس VOD و سرویس پخش زنده تفاوت‌های زیادی با هم دارند. یکی از تفاوت‌های اصلی آن‌ها این است که سرویس VOD شامل محتوای صوتی و تصویری از قبل ضبط شده است. در حالیکه محتوای زنده در زمان واقعی (Real-Time) پخش می‌شود.

بنابراین، هنگام طراحی استراتژی بازاریابی ویدئویی، باید به بلندمدت فکر کرد.

پخش زنده (Live Streaming)

 

Live Streaming

بزرگ‌ترین مزیت پخش زنده این است که مشتریان می‌توانند تجربه شرکت در یک رویداد پخش زنده را داشته باشند.

  • احساس تعلق

معمولا، مشتریان و مخاطبانی که خودشان را در یک رویداد پخش زنده، مانند کنفرانس آنلاین یک سازمان یا کلاس‌های درسی می‌بینند، نسبت به آن احساس تعلق پیدا می‌کنند. که این احساس گاهی‌ اوقات ، باعث فعالیت‌های مؤثر بیشتری از طرف آن‌ها به سود برگزارکنندگان پخش زنده می‌شود.

  • کاهش هزینه ها

پخش زنده یک ابزار ارزشمند برای کسب‌و‌کارها است. داشتن فعالیت آنلاین به برندهای مختلف اجازه می‌دهد تا هزینه‌های خود را کاهش داده و خدمات خود را بهبود بخشند.

  • اطلاع رسانی

همچنین، کسب‌وکارها می‌توانند از پخش زنده برای نمایش محصولات، اطلاعیه‌های مطبوعاتی و پرداختن به رویدادهای خبری استفاده کنند. این نوع پیام‌رسانی (پخش زنده) مخاطبان و کارکنان را در جریان نوآوری محصولات یا خدمات قرار می‌دهد.

ویدئو هنگام درخواست (VOD)

VOD

  • تنوع محتوا

VOD هدفی متفاوت‌تر از پخش زنده دارد. در این روش، کاربران می‌توانند مطابق برنامه خود، از هر دستگاه متصل به اینترنت، محتوای موردنظرشان را تماشا کنند. این قابلیت فقط در مورد فیلم‌ها یا برنامه‌های تلویزیونی صدق نمی‌کند. محتوای آموزشی، ویدئوهای انگیزشی و سایر سرگرمی‌ها نیز می‌توانند بخشی از کتابخانه‌های ویدئوهای درخواستی باشند.

  • در دسترس بودن

سبک زندگی مدرن و شلوغ یکی از عوامل محبوبیت و رشد انفجاری VOD است. محتوا همیشه در دسترس است.

  • عدم وابستگی به زمان

پخش VOD به ناشران آن اجازه می‌دهد تا استراتژی محتوای خود را قبل از انتشار، کامل کنند و همچنین، زمان کافی برای ویرایش و بهبود ویدئوهای خود را قبل از انتشار دارند.

سرویس VOD چه ویژگی‌هایی دارد؟

اکثر میزبان‌های ویدئو و رسانه‌های اجتماعی، مانند اینستاگرام، پاسخگوی نیازهای مشاغل و ویدئوهای با حجم بالا نیستند. بنابراین، استفاده از پلتفرم‌های حرفه‌ای و درجه یک می‌تواند تجربه بهتری را، هم برای ارائه‌دهنده و هم مخاطب، فراهم کند.

در این‌جا به چند ویژگی مهم که پلتفرم VOD می‌تواند در اختیار ارائه‌دهندگان ویدئو قرار دهد، اشاره می‌کنیم:

پخش لوگو و عدم نمایش تبلیغ:

ناشر ویدئو می‌تواند از لوگو، رنگ و تصاویر شخصی و تجاری خود استفاده کند و برند خود را در مرکز توجه و دید مخاطبان قرار دهد. همچنین، محتوای VOD خود را می‌تواند بدون آگهی و بدون وقفه ارائه دهد.

مجوزهای دسترسی:

امکان تعریف دسترسی سفارشی و مجوزهای ورود کاربر وجود دارد. برای اطمینان از اینکه مخاطبان موردنظر بتوانند محتوای VOD را مشاهده کنند یا به اشتراک بگذارند، می‌توان از گزینه‌های امنیتی پلت‌فرم VOD استفاده کرد.

ضبط پخش زنده:

امکان ضبط رویدادهای پخش زنده نیز وجود دارد و می‌توان ویدئوهای موردنظر را در کتابخانه VOD ذخیره کرد تا بعدا مخاطبان بتوانند به محتوای آن دسترسی داشته باشند.

مدل‌های درآمدزایی VOD

Vod Models

به‌طور کلی سه مدل رسانه تعاملی VOD وجود دارد، که می‌توان آن‌ها را به‌عنوان مدل درآمدزایی از طریق VOD در نظر گرفت:

 

  • ویدئو هنگام درخواست تبلیغاتی (AVOD)

با AVOD، کاربران فقط زمانی به محتوای رایگان دسترسی خواهند داشت که بپذیرند در حین تماشای ویدئو، تبلیغات را هم ببینند. حتما این‌گونه تبلیغات را روی سرویس یوتیوب هم دیده‌اید.

AVOD به پخش‌کنندگان اجازه می‌دهد بدون نیاز به درگاه پرداخت یا اشتراک‌های مداوم کسب درآمد کنند.

  • ویدئو هنگام درخواست اشتراکی (SVOD)

SVOD گزینه‌ای برای کسب درآمد است که از طریق پرداخت اشتراک توسط بینندگان به دست می‌آید. این مدل مبتنی بر اشتراک به کاربران امکان دسترسی به محتوا را در ازای پرداخت هزینه به‌ صورت ماهانه می‌دهد.

سرویس های رسانه خانگی ویرا ماهان یا نتفلیکس نمونه هایی از این دسته هستند .

  • ویدئو هنگام درخواست معاملاتی (TVOD)

TVOD نسبت به دو مدل قبلی، کم‌تر استفاده می‌شود. در این مدل، پرداخت به ازای هر بازدید کاربران (paying-per-view) از محتوای ویدئویی است، که دسترسی به آن محتوا در جای دیگری امکان پذیر نباشد.
مثلا، کنسرت‌های پخش آنلاین یکی از انواع محتواهایی است که می‌تواند به‌صورت TVOD کسب درآمد کند.

آیا باید از  سرویس های VOD استفاده کنیم؟

پخش VOD در طیف وسیعی از کسب‌ و کارها قابل استفاده است و به بینندگان این امکان را می‌دهد که در هر زمان و هر کجایی که می‌خواهند، به محتوای ویدئویی دسترسی داشته باشند.

شما می‌توانید برای ایجاد تعامل و ارتباط با مخاطبان، ابتدا از پخش زنده استفاده کنید و سپس، از VOD برای استفاده مجدد از محتوای ضبط شده استفاده کنید. این کار، صرفه‌جویی در هزینه‌ها و بهبود ارائه‌ی خدمات را برای شما به ارمغان می‌آورد.

همچنین شما با پرداخت مبلغ بسیار کمتر از یکبار تهیه بلیط سینما ، به مدت یک ماه ، میتوانید از انبوهی از محتواهای ویدئویی استفاده کنید .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *